Guy Janssen: beelden met sprekende kracht

Het kunstwerk

De kunstenaar

portretfoto Guy Janssen
Guy Janssen
Guy Janssen transformeert steen tot een wereld van emotie

Guy Janssen is een kunstenaar die aan het begrip ‘steenwerker’ een aparte dimensie geeft. Hij transformeert arduin en marmer tot een wereld van stenen emotie. Hij volgde een opleiding aan de Academie voor Schone Kunsten te Antwerpen. Zijn favoriete materialen zijn arduin en albast.

Sprekende kracht

In zijn werken zoekt hij naar de spanning tussen de hardheid van het materiaal en zijn organische, zelfs sensuele vormentaal. Elke lyrische omschrijving van zijn werk schiet echter tekort. De sprekende kracht van zijn werk moet u vooral zien en voelen.

Exposities in binnen- en buitenland

Zijn werk is jaarlijks op verschillende exposities in binnen- en buitenland te bewonderen. Hij wordt ook regelmatig uitgenodigd om deel te nemen aan beeldhouwerssymposia, zoals recent nog in Tlaxcala in Mexico en in Durbuy en Sprimont in België.

 

…Hij probeert baas te worden over de elementen van het beeld maar wordt er niet door opgeslokt. Zuiver formeel overheerst het karakter van samenhang. Zijn beelden zorgen voor een schouwspel dat kijkers nodig heeft. …

Mark Bullinckx

 

Voor Guy Janssen is de natuur een onuitputtelijke bron van inspiratie. Hij neemt er bepaalde details uit die hij zodanig abstraheert dat verfijning en harmonie de boventoon gaan voeren …

Annie Andriessen

+32 3 664 70 75
+32 476 26 43 92
info@guyjanssen.be

www.guyjanssen.be